Sommarkurs

Nu har ju hästarna äntligen kommit hem från sommarbetet och igångsättning påbörjats – sommarkurs denna vecka och även nästa Härligt! Snart börjar höstterminen på ridskolan :-)

Jag och Maya har också börjat sätta igång… det känns nog mest motigt i MIN kropp 😉

Publicerat i okategoriserade | Etiketter , | Lämna en kommentar

Hej å hå!

Det känns lite jobbigt att det fortfarande ska vara så eländes kallt. Inte för att det är lika kallåt som det varit, utan för att det borde ha varit varmare. Kallt och blåsigt, och hästarna står på en isfläck och häckar hela dan. Inte undra på att det går sååååå BRA att rida sen 😉

annars var det en väldigt rolig lektion ikväll – mycket bra arbete med såväl skänkelvikningar som bakdelsvändningar och sluta. Maya skötte sig som bäst om vi höll oss på en volt… annars blev det liksom bara full karutta rakt fram med mulen i taket. Gissa om jag längtar efter vår och värme?!

Publicerat i lektioner | Etiketter , , , , | Lämna en kommentar

Härlig ridning =)

Fredag igår och fredagar betyder ridning på Örsta! Kändes bra att vara tillbaka efter en veckas uppehåll =)
Red Legat.
Är väldigt nöjd med lektionen. Han var följsam och fin och lyssnade fint på mina hjälper.
Kändes inte alls lika stark som han brukar och tycker att jag fick en fin form på honom. Som jag kunde behålla under större delen av lektionen. Och när han gick i from blev han mycket lättare att sitta på :)
Skänkelvikningen gick rätt så okej, skulle ha ställt honom mera. Men annars så kändes det bra. Höger/vänsterslutna gick riktigt bra. Han följde med fint och fick mycket beröm :)
Galoppen är jag väldigt nöjd med, han sprang inte iväg utan fick i en fin samlad galopp och sökte sig ner.
Är nog den bästa lektion jag haft på honom <3

Publicerat i lektioner | Lämna en kommentar

Cantina

Fredag igen och lektion på Örsta
Red Cantina idag, även henne var det länge sedan jag red. Henne har jag alltid tyckt om att rida, hon är en rolig utmaning.

Början av lektionen gick lite sådär, hon var lite springnig och och gick med huvudet högt. Men ju mer som lektionen gick så fick jag henne att lugna sig och fick henne ner i hyfsat form. Hon hade inte huvudet högt i alla fall 😛

Galoppen däremot kändes väldigt bra bra.  Där fick jag ner henne i fin form och fick beröm av B. Hon sa att Cantina trivdes med mig, kul att höra eftersom jag själv kände att det gick hyfsat. Cantina är en häst jag ändå trivs med =)

Publicerat i okategoriserade | Lämna en kommentar

Tygeltagande

Jag & Maya på lektion igår – optimalt var det INTE…. Men som min mamma brukar säga ”är huvudet dumt får kroppen lida”; det var väl inte optimalt att trycka i sig en halvliter glass strax innan uppsittning… *skvalp-skvalp-skvalp* Och en pigg Maya som hade en egen uppfattning om fart & form :-)

Gårdags kvällens lektion var inspirerande – Gunlögs idéer om tygeltagandet känns rätt; om man börjar att ta handen rätt långt fram på tygeln (nästan lite framåtlutad inledningsvis), breddar en aning på handen medan man rätar upp sig, OCH tänker sig att man egentligen tar tygeltaget med axlarna istället, och låter i eftergiften axeln sjunka ihop en aning – man låter axeln ge eftergiften. Nåja, det lät mer tydligt och glasklart när Gunlög pratade om det igår kväll :-)

Publicerat i grupper, lektioner, okategoriserade | Etiketter , , | Lämna en kommentar

Superfina Tintoretto

Andra ridningen för terminen

Idag valde jag att rida Tintoretto. Kom ihåg från förra gången jag red honom att det inte hade gått så bra, vi klickade inte riktigt då. Så det kunde vara kul att rida honom igen.
Och det gick riktigt bra, absolut bästa gången hittills. Han gick i from, gjorde fina halter, och flyttade sig fint för både väster och höger skänkel.
Galoppen var väl det ändå som inte kändes bra, men utöver det är det en riktigt lyckad lektion. Fick beröm av B att han hade gått riktigt bra denna lektion.

Ska absolut rida honom fler gånger om jag får chansen =)

 

Publicerat i okategoriserade | Lämna en kommentar

Nu dags igen!

Jaha, nu är det dags igen. Jag har varit på semester ända tills nu..och OJ vad jag längtat efter att få rida!! Nu är mitt första pass på lördag..och plötsligt har jag fått nojja..det kommer säkert vara jobbigt, tänk om jag glömt allt, gör det ont? (Dessutom måste jag ställa klockan och gå upp på morgonen första gången på 4 veckor)
Såg på bloggen att ny Herr Alberto kommit – vad kul!

Kram på er alla i stallet och ni ska veta att ni är så trevliga och goa allihopa!
/Mvh
Camilla Montell ur Lördag 2

Publicerat i okategoriserade | Lämna en kommentar

Välkommen Alberto!

Igår eftermiddag kom Gunlögs senaste tillskott till ridskolan – han heter Alberto, är född 2002, till hälften fullblod och hela 170cm i mankhöjd. Står som granne till Gordon i svinhusstallet.

20120820-100740.jpg

Publicerat i hästarna | Lämna en kommentar

Termins avslutning

En helt underbar dag, men sol och värme. Idag kände jag verkligen att det var sommar. Och vad är mer underbart än att vara i stallet en sådan här fin dag :)

Kom till stallet en kvart innan vi skulle välja hästar. Medans jag vänta så kollade jag på när gruppen före hade olika småtävlingar. Cello och Mim så gick på lektionen verkade tycka det var roligt :) Härligt att se!

Dags att välja hästar. Och vad rubriken att tyda så vet nu nog redan vem jag red idag… :)

Adarco =D Riktigt kul att få chansen att rida honom. Har länge velar testa honom och nu fick jag chansen :)
Hur mysig som helst i boxen <3

Vi började med att värma ut med att skritta ut.  Adarco och jag tog täten. Även om han var lite skeptisk så gick han fram hur ledde gruppen säkert :) Hur mysig häst som helst.

Idag stod hopp/dressyr på schemat. Magen började bråka med mig då jag inte är ett jättefan av att hoppa, och eftersom jag aldrig ridit Adarco tidigare så blev det lite mer nervöst.
Men när vi tog första språnget så förvann den oroliga känslan i magen. Hur snäll och trygg som helst att hoppa med. Tog hindret utan problem =D Och efter det så var det inga problem att hoppa hindren. Inga höga hinder att tala om men det var riktigt kul iallafall   :)
Vi red även lite öppna och sluta och tycker även det gick bra. Även om det var svårare i vänster varv.

Tyckte Adarco var väldigt trevlig häst, väldigt snäll och hur go som helst.
Så kul att jag äntligen har ridit honom =D
Kan inte bli en bättre avslutning på terminen.
Nu är det sommar och jag kommer sakna Örsta, alla hästar och allt underbart folk.
Hoppas alla ni andra får en underbar sommar =D

Publicerat i grupper, hästarna, lektioner | Lämna en kommentar

Ut i skogen ska vi gå…

… hoppa stockar då & då! Tänk vilken härlig kvällstur det blev på kvällens lektion! Underbart väder, trevliga hästar – att en stund bara VARA och sakta rida genom skogen. Precis vad man behöver efter en hektiskt jobbvecka. Att vi sedan skuttade över några av terränghindren gjorde ju inte saken sämre :-) Kändes trevligt, och ovant, att sitta i lugn och ro och invänta sin tur att skutta hinder, utan att hästen stissade omkring – det känns annorlunda för mig efter 18 år med LeRo’s ”överlevnadskonster”.

Publicerat i lektioner, okategoriserade | Etiketter , , , , , | Lämna en kommentar