Roligt & knöligt!

Gårdagskvällens lektion var så rolig! Fokus, fokus, fokus. På Gunlögs lektioner måste man vara ”här å nu” för att hinna hänga med 😉 Jag red (som vanligt) LeRo – som kanske kändes lite stum/stel – och några av övningarna var;

Övning 1Framdelsvändning med motställning – nyttigt lösgörande för hästens bak-kärra, men lite knöligt. Att sen kombinera det med att först vända snett igenom (1), rida sluta från mitten (2) ut mot spåret och strax före spåret göra en halv framdelsvändning med motställning (3) – då fick man hålla tungan rätt i munnen!

En annan nyttig övning var att vända in på diagonalen i sluta och från mitten följa medellinjen i skänkelvikning (med bibehållen böjning från slutan)

Vända snett igenom i galopp, vid X bryta av till trav och sen öka traven – kul, men svårt!

Och vad varmt det var då! Både jag & LeRo svettiga – men så var vi väl alldeles för väl klädda båda två… jag i slipover och fleecejacka och LeRo med värsta vinterpälsen. Kanske dags för klippning snart?

Det här inlägget postades i lektioner och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Roligt & knöligt!

  1. Maria vS skriver:

    Hm undrar hur många år det tar tills jag klarar sådana konster? :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>