Underbara Pontiac <3

Hej!

Ja det här blir alltså det första inlägget för mig här, spännande! :) Jag är mer eller mindre nyss hemkommen från stallet efter den här fredagens ridlektion.
Det är alltid lika mysigt att komma ut till stallet och hälsa på folk och hästar, även om det idag kändes väldigt tomt utan lilla Gaiezza :(

Jag fick underbaraste Pontiac på ridlektionen idag. Lycklig blev jag eftersom han är en av mina absoluta favoriter i stallet. Dessutom var det länge sedan jag red honom sist.
Jag passade på att rida utan stigbyglar idag, det verkar som om jag helt enkelt sitter bättre då och jag känner själv att jag inte spänner mig lika mycket heller.

Vi jobbade en del med skänkelvikningar på diagonalen och sen med öppna åt både höger och vänster. Skänkelvikningarna gick faktiskt riktigt bra! :)

Galopparbetet däremot är ju en annan historia, jag vet ju att Pontiac har svårare för galoppen i vänster? varv så jag försökte få till det rätt, med resultat av fel galopp iallafall… Sen fortsätter han ju gärna att galoppera även om man försöker få honom att bryta av.

Ett annat problem jag hade var att jag konstant red på för lång tygel. Det känns som att Pontiac liksom lägger huvudet i händerna på en lite och även om jag kortar upp tyglarna så kommer jag på mig själv med att rida på längre tygel en liten stund senare igen ändå.

Summa Summarum. Pontiac är en av de mysigaste hästar som jag känner till. Han är ju bara för kelen i boxen, när han står med huvudet på sned och ska ha morotsbitar 😉

Pontiac <3

Det här inlägget postades i okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Underbara Pontiac <3

  1. Maria vS skriver:

    Ser framemot att få rida Pontiac någon gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>